Η Αργεντινή εκλέγει πρόεδρο τον ελευθεριακό γκουρού του σεξ για κλωνοποίηση σκύλων

Ο Javier Milei, ένας ελευθεριακός οικονομολόγος και πρώην δάσκαλος του ταντρικού σεξ, ο οποίος έχει πει ότι επικοινωνεί με έναν αγαπημένο νεκρό σκύλο που ονομάζεται Conan, έγινε εκλεγμένος πρόεδρος της Αργεντινής την Κυριακή, υποσχόμενος να εξαλείψει την κυβερνητική διαφθορά και να μετατρέψει τη χώρα σε παγκόσμια δύναμη με τη νίκη του ομιλία.

Συμμετέχοντας στο εισιτήριο La Libertad Avanza — Liberty Advances —, κέρδισε τον Sergio Massa, τον σημερινό υπουργό Οικονομίας, με 55,7 έναντι 44,3 στον δεύτερο γύρο των εκλογών και θα αναλάβει καθήκοντα τον επόμενο μήνα.

Ο Milei, 53 ετών, διεξήγαγε μια εκστρατεία σοκ εναντίον της Massa, της υποψήφιας του περονιστικού κατεστημένου, υποσχόμενος να υιοθετήσει το δολάριο και να εγκαταλείψει το πέσο για να περιορίσει τον πληθωρισμό 124 τοις εκατό, καθώς και να ποινικοποιήσει εκ νέου τις αμβλώσεις και να ιδιωτικοποιήσει τα ποτάμια της χώρας ως τρόπο να σταματήσει η ρύπανση .

Ο λαϊκιστής έχει συγκριθεί με τον πρώην Πρόεδρο Τραμπ, με τους υποστηρικτές να φορούν καπέλα Make Argentina Great Again, και έχει υποσχεθεί να ακολουθήσει ένα εικονικό αλυσοπρίονο στη διαφθορά και τη φουσκωμένη γραφειοκρατία της χώρας, χρησιμοποιώντας ένα στην προεκλογική εκστρατεία.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι φιλάει τη φίλη του Φατίμα Φλόρεζ μετά τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των ψηφοφοριών την Κυριακή. Η Florez βγάζει τα προς το ζην υποδυόμενη διάφορους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένης της πρώην προέδρου της Αργεντινής Cristina Kirchner.
AP
Οι υποστηρικτές του Χαβιέ Μιλέι συγκεντρώνονται έξω από την προεκλογική του έδρα στο Μπουένος Άιρες μετά τη νίκη του την Κυριακή.
AP

Την τελευταία στιγμή απέρριψε την υπόσχεσή του να επιτρέψει τις ελεύθερες αγορές σε ανθρώπινα όργανα και σε παιδιά, για τα οποία είχε πει προηγουμένως ότι «ούτως ή άλλως πέφτουν εμπορία».

Ο λαϊκιστής μείωσε επίσης μερικές από τις πιο εμπρηστικές ρητορικές του σε μια προεκλογική διαφήμιση πριν από την ψηφοφορία της Κυριακής: «Δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιήσουμε την υγειονομική περίθαλψη. Δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιήσουμε την εκπαίδευση. Δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιήσουμε το ποδόσφαιρο. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την απεριόριστη οπλοφορία».

Ο βουρκωμένος Μάιλεϊ έχει απολαύσει τα παρατσούκλια του «Η Περούκα» και «Το Λιοντάρι» για τις χλιδάτες του κότσες και ως έφηβος ήταν γνωστός ως «Ελ Λόκο» ή «ο τρελός» για τα ξεσπάσματα του εντός και εκτός γηπέδου ποδοσφαίρου. ένα παρατσούκλι που έχει επίσης ασπαστεί.

Και έχει κάνει την αγάπη του για τον νεκρό σκύλο του Κόναν, ένα αγγλικό μαντρόσκυλο βάρους 200 λιβρών, κεντρικό στοιχείο της λαϊκιστικής του άνοδο, κρατώντας ψηλά έναν πίνακα του κατοικίδιου στο ίχνος της εκστρατείας.

Ο Javier Milei μιλά σε έναν Αργεντινό τηλεοπτικό παρουσιαστή για τον αγαπημένο του μαστίφ Conan. Ο Milei ξόδεψε 50.000 δολάρια για να κλωνοποιηθεί ο Conan σε μια εγκατάσταση γενετικής διατήρησης ζώων στα βόρεια της Νέας Υόρκης.
lasexta.com
Ο Milei έφερε τα κλωνοποιημένα κατοικίδιά του στην τηλεόραση όταν ακόμα μεγάλωναν. Έχει πέντε κλώνους συνολικά, έναν που ονομάζεται Conan για το αρχικό αγγλικό μαντρόσκυλο και τέσσερις που ονομάζονται για οικονομολόγους της ελεύθερης αγοράς που θαυμάζει.
Διαιωνίζω

Έκανε την κλωνοποίηση του Conan στα βόρεια της Νέας Υόρκης μετά τον θάνατό του το 2017. Η κλωνοποίηση κόστισε 50.000 δολάρια, ανέφεραν οι New York Times, και ασυνήθιστα οδήγησε στη γέννα πέντε κουταβιών αντί για έναν μόνο κλώνο.

Τέσσερις από τους μαστίφ – ο Μάρεϊ, ο Μίλτον, ο Ρόμπερτ και ο Λούκας – ονομάζονται από τους οικονομολόγους της ελεύθερης αγοράς Milton Friedman, Robert Lucas και Murray Rothbard.

Το άλλο ονομάζεται Conan από το αρχικό ζώο, στο οποίο μια μη εξουσιοδοτημένη βιογραφία, “El Loco”, ισχυρίζεται ότι εξακολουθεί να μιλάει.

Ο Milei αποκαλεί τα σκυλιά «τα τετράποδα παιδιά» ή τα εγγόνια του, λέγοντας πώς προτιμούσε την παρέα του αρχικού Conan, που πήρε το όνομά του από τον ήρωα που υποδύεται ο Arnold Schwarzenegger, από την οικογένειά του.

Ο Milei μίλησε για την αγάπη του για τον Conan, τον νεκρό σκύλο του, και σήκωσε έναν πίνακα του στο μονοπάτι της εκστρατείας.
@juanelegonzalez/X
Ο Milei πιστώνει την αδερφή του Karina (αριστερά) ως τον Aaron στον Μωυσή του και την αποκαλεί «το αφεντικό» για τα ένστικτα του πολιτικού μάρκετινγκ.
REUTERS

Ο Milei και η αδερφή του Karina μεγάλωσαν από τον Norberto Milei, οδηγό λεωφορείου, και την Alicia, μια νοικοκυρά, σε ένα σπίτι μεσαίας τάξης στο Μπουένος Άιρες. Είπε ότι ο πατέρας του τον χτύπησε και τον κακοποίησε ψυχολογικά.

«Όλοι αυτοί οι ξυλοδαρμοί που δέχτηκα όταν ήμουν παιδί σημαίνουν ότι, σήμερα, δεν φοβάμαι τίποτα», είπε ο Μιλέι κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, προσθέτοντας ότι «(ο πατέρας μου) πάντα μου έλεγε ότι είμαι σκουπίδι, ότι πήγαινα να πεθάνει από την πείνα».

Ο Milei είπε ότι διέκοψε τις επικοινωνίες με τους γονείς του μεταξύ 2010 και 2020, αλλά μια συμφιλίωση έγινε με τη μεσολάβηση της Karina κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο πατέρας του εμφανίστηκε σε μια προεκλογική συγκέντρωση γενεθλίων για τον Milei και αποκάλεσε τον γιο του «ιδιοφυΐα».

Η Mieli διατυπώνει την ιδέα να εγκαταστήσει την Karin, 50 ετών, η οποία συνήθιζε να είναι ιδιοκτήτρια συνεργείου ελαστικών και να πουλάει κέικ πριν δουλέψει για τον συνασπισμό του αδερφού της, ως την επόμενη πρώτη κυρία της χώρας της Νότιας Αμερικής.

Οι θαυμαστές του Milei φορούν περούκες και κουβαλούν ψεύτικα αλυσοπρίονα, και αυτός μάλιστα στρατολόγησε έναν ψεύτικο σωματοφύλακα. Ο Milei έχει διασκεδάσει με τα παρατσούκλια του, όπως “The Wig” και “The Lion”.
AP
Με το παρατσούκλι «ο τρελός», ο οικονομολόγος Javier Milei πέτυχε τη νίκη υποσχόμενος να κόψει τη φουσκωμένη ομοσπονδιακή γραφειοκρατία της χώρας.
REUTERS

Ο εκλεγμένος πρόεδρος αποκάλεσε την 50χρονη Karina Milei «ψυχή» της ελευθεριακής προεδρικής εκστρατείας του. Την αναφέρει δημόσια ως «το αφεντικό» και έχει επαινέσει την ικανότητά της ως έμπειρης πολιτικής μάρκετινγκ.

«Ο Μόουζες ήταν σπουδαίος ηγέτης αλλά όχι σπουδαίος επικοινωνιακός», είπε σε έναν Αργεντινό συνεντευκτή κατά τη διάρκεια της εκστρατείας. «Ο Θεός έστειλε τον Ααρών για να επικοινωνήσει. Για τον Κάρι είμαι ό,τι ο Ααρών για τον Μωυσή».

Η Karina έμαθε επίσης τον εαυτό της να γίνεται μέσο, ​​ώστε να μπορεί να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ του αδελφού της και του Conan μετά τον θάνατο του μαστίφ το 2017, σύμφωνα με αναφορές.

Αν γίνει πρώτη κυρία, θα ήταν αντί της κοπέλας του Fatima Florez, ενός κωμικού που κοροϊδεύει διάσημους πολιτικούς. Μεταξύ των μεγαλύτερων στόχων της είναι η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ.

Οι δυο τους ξεκίνησαν να βγαίνουν φέτος αφού συναντήθηκαν σε μια εκπομπή συνομιλίας και εκείνη αποκαλεί τον εαυτό της «λιοντάρι σου» στο Instagram, φορώντας μια περούκα Milei όπως οι πιο ένθερμοι θαυμαστές του.

Η φίλη του Fatima Florez είναι μια 42χρονη κωμικός που υποδύεται άλλους πολιτικούς. Οι δυο τους γνωρίστηκαν σε μια εκπομπή συνομιλίας και στο Instagram η ίδια αποκαλεί τον εαυτό της «Η Λέαινα σου».
@javiermilei/Instagram
Ο Florez έχει επίσης υποδυθεί τον Milei, φορώντας μια περούκα όπως πολλοί από τους υποστηρικτές του. Μπορεί να μην γίνει πρώτη κυρία, με τον εκλεγμένο πρόεδρο να έχει παρασύρει την αδελφή του να αναλάβει το ρόλο.
@javiermilei/Instagram

Ως έφηβος, ο Milei ήταν ημι-επαγγελματίας τερματοφύλακας ποδοσφαίρου και έπαιζε σε ένα συγκρότημα εξωφύλλου των Rolling Stones, προτού στραφεί στα οικονομικά στα οποία έχει δύο πτυχία, στη συνέχεια έγινε τακτική παρουσία στην τηλεόραση μιλώντας πρώτα για την οικονομία – μετά το σεξ.

Το 2017, είπε σε μια εκπομπή πάνελ ότι είχε τακτικά τρίο, «το 90% από αυτά» περιελάμβανε δύο γυναίκες, και ήταν επίσης «δάσκαλος τάντρα», στη συνέχεια συζήτησε λεπτομερώς την πρακτική του.

Μπήκε στην πολιτική το 2020, συγκρίνοντας το κράτος της Αργεντινής με τη μαφία.

«Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στο κράτος και τη μαφία, θα επέλεγα τη μαφία, γιατί η μαφία έχει κώδικες, η μαφία συμμορφώνεται, η μαφία δεν λέει ψέματα και, πάνω απ’ όλα, η μαφία ανταγωνίζεται», είπε.

Η εκρηκτική του ρητορική περιελάμβανε την ομιλία ενάντια στην κλιματική αλλαγή, την οποία είπε στον Tucker Carlson τον Σεπτέμβριο ότι θεωρεί «Η σοσιαλιστική ατζέντα».

Ο Milei έγειρε σε μιμίδια στο πλαίσιο της εκστρατείας του, δημοσιεύοντας ένα μιμίδιο Make Argentina Great Again στο Instagram που τον δείχνει, τον πρώην Πρόεδρο Trump με καπέλο MAGA και τον νίκησε τον πρόεδρο της Βραζιλίας Jai Bolsonaro σε μια έκδοση με θέμα τη Βραζιλία.
Ο Javier Milei, ο οποίος έχει δύο πτυχία στα οικονομικά, ονόμασε έναν από τους κλωνοποιημένους μαστίφ του από τον Milton Friedman, οικονομολόγο του Πανεπιστημίου του Σικάγο που υποστήριζε το ελεύθερο εμπόριο και τις ελεύθερες αγορές ως προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη. Κέρδισε το Νόμπελ Οικονομικών το 1976.
AP

Έχει επίσης αποκαλέσει την Κίνα «δολοφόνο» και είπε ότι ήθελε να διακόψει τους δεσμούς τόσο με το Πεκίνο όσο και με τη Βραζιλία, τον άλλο μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Αργεντινής.

Ωστόσο, οι Κινέζοι ηγέτες τηλεφώνησαν να τον συγχαρούν τη Δευτέρα και δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν με την Αργεντινή, η οποία αντιμετωπίζει χρέος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Επίσης στον άτακτο κατάλογό του: ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος είναι Αργεντινός, αλλά τον οποίο αποκάλεσε «ανόητο» και «εκπρόσωπο του κακού στη Γη». Γεννημένος ως Καθολικός, ο Milei είπε ότι θέλει να προσηλυτιστεί στον Ιουδαϊσμό.

Και κέρδισε την οργή μιας ομάδας θαυμαστών της Taylor Swift κατά τη διάρκεια των στάσεων της ποπ σταρ στο Μπουένος Άιρες στην περιοδεία της Eras, οι οποίοι έβαλαν πινακίδες που έγραφαν: «A Swiftie Does Not Vote for Milei».

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *