Η Citi μήνυσε για σεξουαλική παρενόχληση με κοστούμι επικαλούμενη «διαβόητο εχθρικό» περιβάλλον, τραπεζίτη σαν το «House of Cards»

Η Citigroup μήνυσε τη Δευτέρα ένας διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος είπε ότι ένας πρώην κορυφαίος τραπεζίτης μετοχών την υπέβαλε σε σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, συμπεριλαμβανομένων απειλών θανάτου.

Η Ardith Lindsey είπε ότι η τράπεζα με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο εργοδότης της από το 2007, υποβάθμισε τα παράπονά της για τη Mani Singh, η οποία ήταν επικεφαλής των υπηρεσιών εκτέλεσης μετοχικών κεφαλαίων της North America Markets πριν παραιτηθεί τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Lindsey κατηγόρησε επίσης τη Citigroup ότι ανέχεται ένα «διαβόητο εχθρικό» περιβάλλον στο τμήμα μετοχών της.

Είπε ότι οι άνδρες εκεί κατατάσσουν τις γυναίκες συναδέλφους με βάση την εμφάνισή τους, συζήτησαν με ποιους ήθελαν να κάνουν σεξ, πίεζαν τις γυναίκες να επισκέπτονται στριπτιτζάδικα και χλεύαζαν την εκπαίδευση της τράπεζας για σεξουαλική παρενόχληση και τις πρωτοβουλίες των γυναικών.

Η ενάγουσα, η οποία εργαζόταν ως επικεφαλής του τμήματος ηλεκτρονικών πωλήσεων στην Αμερική, είπε ότι βρισκόταν σε ιατρική άδεια από τα τέλη του 2022 και πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες, άγχος, κατάθλιψη, απώλεια μνήμης και πτώση 24 μονάδων στο IQ της.

Η αγωγή της Lindsey στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν ζητά αποζημίωση για παραβιάσεις των νόμων για τα πολιτικά δικαιώματα της πολιτείας και της πόλης της Νέας Υόρκης.

Ο Ardith Lindsey είπε ότι η Citigroup υποβάθμισε τα παράπονά της για τη Mani Singh, η οποία ήταν επικεφαλής των υπηρεσιών εκτέλεσης μετοχικών κεφαλαίων της North America Markets πριν παραιτηθεί τον περασμένο Νοέμβριο.
REUTERS

Συμμετέχει σε άλλες αγωγές που κατηγορούν τις μεγάλες τράπεζες ότι επιτρέπουν σε περιβάλλοντα εργασίας «λεσχών αγοριών» όπου οι άνδρες αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ως αντικείμενα και εμποδίζουν την καριέρα τους. Ο Σινγκ δεν είναι κατηγορούμενος.

Η Citigroup είπε ότι θα υπερασπιστεί τους ισχυρισμούς της Lindsey.

«Οι αξίες και οι προσδοκίες μας είναι σαφείς – κανείς δεν πρέπει ποτέ να υφίσταται διακρίσεις ή παρενόχληση στον χώρο εργασίας», δήλωσε η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ.

«Σε ό,τι αφορά τον κ. Σινγκ, η συμπεριφορά που περιγράφεται στην καταγγελία είναι αξιοθρήνητη, αλλά η σχέση που περιγράφει η κυρία Λίντσεϊ διαφέρει σημαντικά από τους λογαριασμούς που παρείχε προηγουμένως», προστίθεται.

Ένας δικηγόρος που έχει εκπροσωπήσει τον Singh σε ξεχωριστή δίκη δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

«Περπατήστε μαζί τη σανίδα μέχρι θανάτου»

Η Lindsey είπε ότι ο Singh την υπέβαλε σε πολλά χρόνια όλο και πιο ασταθούς κακοποίησης, μερικές φορές τροφοδοτούμενη από αλκοόλ ή ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένων υποτιθέμενων απειλών ότι θα καταστρέψει την καριέρα και τη φήμη της εάν αντιστεκόταν στις προόδους του.

Είπε ότι ο Σινγκ συχνά αναφερόταν στον εαυτό του ως Φρανκ Άντεργουντ, ο φανταστικός πολιτικός που υποδύθηκε ο Κέβιν Σπέισι στην τηλεοπτική εκπομπή “House of Cards” που χειραγωγούσε τους άλλους για τους δικούς του σκοπούς.

Ο Λίντσεϊ είπε ότι ο Σινγκ συχνά αναφερόταν στον εαυτό του ως Φρανκ Άντεργουντ, τον φανταστικό πολιτικό που υποδύθηκε ο Κέβιν Σπέισι στην τηλεοπτική εκπομπή “House of Cards” που χειραγωγούσε τους άλλους για τους δικούς του σκοπούς.
Netflix/Kobal/Shutterstock

Η Λίντσεϊ είπε ότι αφότου τελείωσε τη σχέση τους τον Οκτώβριο του 2022, η Σινγκ άρχισε πέντε ημέρες ασταμάτητας τηλεφωνημάτων και γραπτών μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένων απειλών ότι «θα πήγαιναν μαζί μέχρι το θάνατο» και τα παιδιά της θα «καταστραφούν».

Η καταγγελία ανέφερε ότι η Citigroup τελικά απομακρύνθηκε από τον Σινγκ αφού η Λίντσεϊ αποκάλυψε τα μηνύματα, αλλά είπε στο προσωπικό ότι ο Σινγκ έφευγε για «προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους».

Είπε επίσης ότι η τράπεζα δεν ενημέρωσε τη ρυθμιστική αρχή της χρηματιστηριακής FINRA για την ανάρμοστη συμπεριφορά του σε έντυπο που έπρεπε να καταθέσει σχετικά με την αποχώρησή του.

Η αγωγή της Lindsey ζητά επίσης αποζημίωση βάσει του νόμου περί επιζώντων ενηλίκων της Νέας Υόρκης για φερόμενη σεξουαλική επίθεση από άλλο στέλεχος της Citigroup μετά από ένα πάρτι διακοπών τον Δεκέμβριο του 2007.

Αυτός ο νόμος δίνει στους κατηγόρους σεξουαλικής κακοποίησης μια προθεσμία ενός έτους που λήγει στις 23 Νοεμβρίου για να υποβάλουν μήνυση για φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά που συνέβη εδώ και πολύ καιρό, ακόμη και αν έχουν εξαντληθεί οι παραγραφές.

Η καταγγελία ανέφερε ότι η Citigroup τελικά απομακρύνθηκε από τον Σινγκ αφού η Λίντσεϊ αποκάλυψε τα μηνύματα, αλλά είπε στο προσωπικό ότι ο Σινγκ έφευγε για «προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους».
AFP/Getty Images

Η Citigroup «ενθάρρυνε επανειλημμένα την κακή συμπεριφορά κοιτάζοντας από την άλλη πλευρά», δήλωσε ο δικηγόρος της Lindsey Jeremiah Iadevaia σε μια δήλωση.

Στη δήλωσή της τη Δευτέρα, η Citigroup είπε ότι έθεσε σε άδεια τον Σινγκ αφού έμαθε για τα γραπτά μηνύματά του και ότι παραιτήθηκε πριν ολοκληρώσει την έρευνά της.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *