Η Texas AG λέει ότι η Pfizer έδωσε χαμηλής ποιότητας φάρμακα ADD σε φτωχά παιδιά

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας, Ken Paxton, μηνύει την Pfizer και τον κατασκευαστή φαρμάκων Tris Pharma για απάτη, ισχυριζόμενος ότι παρείχαν «νοθευμένα» φάρμακα για τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής σε μη προνομιούχα παιδιά στην πολιτεία Lone Star.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι η Pfizer διένειμε εν γνώσει της το ισχυρό παιδιατρικό φάρμακο για την ADHD Quillivant σε παιδιά στο Medicaid «παρά το γεγονός ότι γνώριζε ότι το Quillivant ήταν νοθευμένο λόγω ανεπαρκούς παρασκευαστικής πρακτικής» και παρά το μοτίβο του φαρμάκου να αποτυγχάνει στα τεστ ρουτίνας ποιοτικού ελέγχου.

Όταν οι οικογένειες των ασθενών παραπονέθηκαν ότι το φάρμακο δεν λειτουργούσε, η Pfizer και η Tris «χειροποίησαν τις δοκιμές Quillivant για να κρύψουν τις κακές πρακτικές παραγωγής και να εξαπατήσουν το πρόγραμμα Texas Medicaid».

Ως αποτέλεσμα, χιλιάδες παιδιά του Τέξας έλαβαν μια «νοθευμένη ελεγχόμενη επικίνδυνη ουσία του προγράμματος II», ισχυρίζεται ο Paxton.

Η αγωγή κατηγορεί την Pfizer και την Tris για εξαπάτηση του προγράμματος Texas Medicaid.
Getty Images
Η Paxton κήρυξε τον πόλεμο στις «φαρμακευτικές εταιρείες που παραβιάζουν την εμπιστοσύνη του κοινού και βλάπτουν τον λαό του Τέξας».
Getty Images

Η Pfizer κατηγόρησε αρχικά τα παιδιά και τους φροντιστές τους, προτείνοντας ότι δεν ανακινούσαν σωστά το φάρμακο πριν το χρησιμοποιήσουν.

«Είμαι τρομοκρατημένος από την ανεντιμότητα που αποκαλύψαμε σε αυτή την έρευνα», είπε ο Paxton σε μια δήλωση.

«Η Pfizer και η Tris απέκρυψαν σκόπιμα και απέτυχαν να αποκαλύψουν τα προβλήματα με την Quillivant για να λάβουν οφέλη που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους μέσω του Texas Medicaid, εξαπατώντας το κράτος και θέτοντας σε κίνδυνο τα παιδιά».

Η Paxton κατηγορεί ότι οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες «έθεταν σε κίνδυνο τα παιδιά».
AP

Μια ξεχωριστή αγωγή ισχυρίζεται ότι η Tris και ο διευθύνων σύμβουλός της, Ketan Mehta, υπερέβαλαν την αποτελεσματικότητα ενός άλλου φαρμάκου για τη ΔΕΠΥ για παιδιά, του Dyanavel, και έτσι εξαπάτησαν το πρόγραμμα Texas Medicaid.

«Ο Τρις ζήτησε από τους αντιπροσώπους πωλήσεών τους να παραδώσουν ψευδή και παραπλανητικά μηνύματα σχετικά με την Dyanavel σε γιατρούς στο Τέξας, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών της Medicaid», αναφέρει η αγωγή. «Οι αντιπρόσωποι πωλήσεων είπαν ψευδώς στους γιατρούς ότι το Dyanavel λειτούργησε πολύ πιο γρήγορα από άλλα φάρμακα και παρείχε άλλα μη αποδεδειγμένα οφέλη στους παιδιατρικούς ασθενείς».

Η Paxton κήρυξε τον πόλεμο στις «φαρμακευτικές εταιρείες που παραβιάζουν την εμπιστοσύνη του κοινού και βλάπτουν τον λαό του Τέξας. (Αυτοί) θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη στο μέγιστο βαθμό του νόμου».

Σε κάθε δίκη, που δεν σφραγίστηκε τη Δευτέρα, το Τέξας ζητά αποζημίωση άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, πρόστιμα και την επιστροφή όλων των κεφαλαίων της Medicaid.

Η νομική ενέργεια είναι η τελευταία καταστροφή στην εκστρατεία του Γενικού Εισαγγελέα κατά της Pfizer, η οποία ισχυρίζεται ότι υπερεκτίμησε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων της για τον COVID-19. Ξεκίνησε έρευνα τον περασμένο Μάιο για την Pfizer και τη Moderna.

Και οι δύο κατασκευαστές εμβολίων έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της AG.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *