«Μοιάζεις με στρουμφ» Ο Comer εκρήγνυται στον Ντεμ που στόχευσε τα οικονομικά της οικογένειάς του

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζέιμς Κόμερ κατηγόρησε έναν Δημοκρατικό νομοθέτη ως «ψεύτη» και «Στρουμφ» κατά τη διάρκεια μιας επίμαχης ακρόασης την Τρίτη, αφού τα οικονομικά της οικογένειας του Κόμερ τέθηκαν υπό έλεγχο.

Ο εκπρόσωπος Jared Moskowitz (D-Fla.) προκάλεσε τον Comer (R-Ky.) απαιτώντας να εξηγήσει δημόσια μια οικονομική συναλλαγή που αφορούσε τον αδελφό του.

«Κάνετε επίσης συναλλαγές με τον αδελφό σας με πιθανά δάνεια. Και έτσι, αφού το έχετε πλαισιώσει και το χειριστείτε αυτό με τον αμερικανικό λαό, ότι ο Τζο Μπάιντεν έκανε κάτι λάθος όταν δεν ήταν στην εξουσία, απλά θα ήθελα να μάθω αν θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε λίγο από τον χρόνο μου», είπε ο Μοσκοβισί. .

Ο Comer (R-Ky.) δεσμεύτηκε ανυπόμονα, προτείνοντας ότι ο χαρακτηρισμός μιας πληρωμής 218.000 $ που έκανε στον αδελφό του Τσαντ ως «δάνειο» είναι «εντελώς ψευδής».

«Δεν έχω δανείσει ποτέ στον αδερφό μου ούτε μια δεκάρα», εξήγησε ο Comer. «Ο πατέρας μου, που ήταν οδοντίατρος, είχε κάποια χωράφια. Πέθανε και ο αδερφός μου δεν μπορούσε να το αντέξει οικονομικά. Ήθελε να το πουλήσει αλλά ήθελε να το κρατήσει στην οικογένεια. Έτσι το αγόρασα από τον αδερφό μου».

Ο Τζέιμς Κόμερ ήταν πρόθυμος να εξηγήσει τις οικογενειακές του συναλλαγές μετά από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που τραβούσαν την προσοχή σε αυτό.
C-SPAN

Η συναλλαγή αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα από το The Daily Beast, σε ένα άρθρο με τίτλο: «Ο Τζέιμς Κόμερ, όπως ο Τζο Μπάιντεν, πλήρωσε επίσης στον αδερφό του 200 χιλιάδες δολάρια».

Ο Ρεπουμπλικανός από το Κεντάκι συνέχισε να αμφισβητεί τον χαρακτηρισμό της τρίτης εταιρείας του “Farm Team Properties, LLC” ως “εταιρεία κέλυφος”.

«Ήταν μια LLC, είναι τόσο οικονομικά αναλφάβητοι που (νομίζουν) επειδή κάτι λέει «LLC» ότι είναι μια εταιρεία κέλυφος. Αυτή η εταιρεία … έχει ακίνητα. Διαχειρίζεται πάνω από χίλια στρέμματα γης», τόνισε ο Comer.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας αποκάλεσε τον Jared Moskowitz Στρουμφ.
©Columbia Pictures/Courtesy Everett Collection

Καθώς ο Comer έμπαινε βαθύτερα στις λεπτομέρειες, ο Moskowitz προσπάθησε να διεκδικήσει ξανά τον χρόνο του, αλλά ο πρόεδρος δεν τον είχε.

«Όχι, δεν θα σου δώσω το χρόνο σου πίσω. Μπορούμε να σταματήσουμε το ρολόι», είπε ο Comer. «Μοιάζεις με στρουμφ εδώ που κυκλοφορεί με όλα αυτά τα πράγματα».

Στη συνέχεια, το δίδυμο συνέχισε να φωνάζει ο ένας για τον άλλον, με τον Μοσκοβισί να κατηγορεί τον Κόμερ ότι είχε διαφορετικό πρότυπο για τον πρόεδρο από τον ίδιο.

Ο Τζάρεντ Μοσκοβισί κατηγόρησε τον Τζέιμς Κόμερ για υποκρισία και υπονοούμενα για τις συναλλαγές της οικογένειας Μπάιντεν.
Getty Images

«Πηγαίνετε στο Fox News και λέτε ότι τα δάνεια και οι συμφωνίες είναι ένας τρόπος φοροδιαφυγής; Δεν ξέρουμε αν αυτό κάνετε ή όχι», είπε ο Moskowitz.

“Κύριος. Πρόεδρε, αυτό φαίνεται να έχει περάσει κάτω από το δέρμα σας», πρόσθεσε. «Ίσως θα έπρεπε να καθίσουμε για μια κατάθεση».

Στη συνέχεια ο Comer συμφώνησε ότι θα ήταν πρόθυμος να υποβάλει κατάθεση με τον Χάντερ Μπάιντεν και να εξετάσει «τις ΕΠΕ μας».

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή μια έρευνα για παραπομπή για τις επιχειρηματικές συναλλαγές της οικογένειάς του.
AP

Ο πρόεδρος της Εποπτείας είχε τονίσει ότι είχε απλώς αγοράσει γη, αλλά «δεν πήρε καλώδια από τη Ρουμανία, την Κίνα».

Η ανταλλαγή Μοσκοβισί και Comer έγινε κατά τη διάρκεια ακρόασης για τη Γενική Διοίκηση Υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ακρόασης, ο Comer κάλεσε τον γενικό επιθεωρητή της GSA να ερευνήσει τους ισχυρισμούς για πολιτική παρέμβαση στην επιλογή της επόμενης έδρας του FBI.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Comer, ο οποίος ηγείται της έρευνας για την παραπομπή του Προέδρου Μπάιντεν, απέρριψε κλήσεις για την κατάθεση του πρώτου γιου του Χάντερ Μπάιντεν, του πρώτου αδερφού Τζέιμς Μπάιντεν και άλλων συνεργατών της οικογένειας του προέδρου.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Comer έχει επιστήσει την προσοχή σε δύο πληρωμές στον Τζο Μπάιντεν από τον αδερφό του Τζέιμς Μπάιντεν, επικαλούμενος τραπεζικά αρχεία.

Και οι δύο μεταγραφές χαρακτηρίστηκαν στις επιταγές ως αποπληρωμές δανείων, αλλά ο Comer εξέφρασε αμφιβολίες και είπε ότι ακόμα κι αν ήταν δάνεια, δείχνουν ότι ο πρόεδρος επωφελήθηκε άμεσα από τα ξένα εγχειρήματα της οικογένειάς του.

Η πρώτη πληρωμή ήταν 40.000 $ τον Σεπτέμβριο του 2017 και η δεύτερη για 200.000 $ τον Μάρτιο του 2018.

Ο Comer ισχυρίστηκε ότι τα 40.000 δολάρια «ξεπλύθηκαν» κεφάλαια από την έκτοτε συνδεδεμένη με την κινεζική κυβέρνηση CEFC China Energy, η οποία πλήρωσε τουλάχιστον 6,1 εκατομμύρια δολάρια στους Χάντερ και Τζέιμς Μπάιντεν το 2017 και το 2018 – τα περισσότερα από αυτά αφότου ο Χάντερ απείλησε την οργή του πατέρα του τον Ιούλιο του 2017 , γράφοντας σε έναν συνεργάτη με έδρα την Κίνα ότι «κάθονταν εδώ με τον πατέρα μου» και «θα θέλαμε να καταλάβουμε γιατί η δέσμευση που αναλήφθηκε δεν εκπληρώθηκε».

Ο Τζο Μπάιντεν σε ένα σημείο μολύβισε για μείωση 10% από μια κοινοπραξία με την CEFC, σύμφωνα με ένα email του Μαΐου 2017 από τον επιχειρηματικό συνεργάτη του γιου του Τζέιμς Γκίλιαρ, ο οποίος αναφέρθηκε στον πρεσβύτερο Μπάιντεν ως τον «μεγάλο τύπο».

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής συνδέουν τις τελείες με την Κίνα σημειώνοντας ότι ο Χάντερ Μπάιντεν μετέφερε χρήματα από κινεζικές εταιρείες στην εταιρεία του στην Owasco τον Αύγουστο του 2017 και στη συνέχεια έστειλε περίπου 150.000 δολάρια από αυτά στον όμιλο Lion Hall, τον οποίο ελέγχει ο Τζέιμς Μπάιντεν. Αργότερα τον ίδιο μήνα, η σύζυγος του Τζέιμς Μπάιντεν, Σάρα, απέσυρε 50.000 δολάρια από το Lion Hall Group στον τραπεζικό λογαριασμό του ζευγαριού.

Οι σύμμαχοι του προέδρου το αμφισβήτησαν, σημειώνοντας ότι μια εταιρεία του έστειλε 40.000 δολάρια στον Τζέιμς και τη Σάρα Μπάιντεν στις 28 Ιουλίου 2017 ως δάνειο.

Όσον αφορά τα 200.000 δολάρια, ο Comer σημείωσε ότι ο Τζέιμς Μπάιντεν μετέφερε τα χρήματα στον Τζο Μπάιντεν την ίδια ημέρα που ο Τζέιμς έλαβε το ίδιο ποσό – 200.000 δολάρια – από την Americore Health.

Ένα δικαστήριο που κατέθεσε πέρυσι ο σύνδικος πτώχευσης της Americore Health είπε ότι ο Τζέιμς Μπάιντεν «προμηθεύτηκε» τα κεφάλαια «με βάση τις δηλώσεις ότι το επώνυμό του, «Μάιντεν», θα μπορούσε να «ανοίξει πόρτες» και ότι θα μπορούσε να λάβει μια μεγάλη επένδυση από τη Μέση Ανατολή με βάση οι πολιτικές του σχέσεις».

Ο Comer έχει δηλώσει δημόσια ότι πιστεύει ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν πρέπει να παραπεμφθεί, αλλά σημείωσε ότι η απόφαση θα ληφθεί τελικά στον πρόεδρο της Βουλής Μάικ Τζόνσον (R-La.)

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και ο Λευκός Οίκος υποβάθμισαν τις κατηγορίες για αδικήματα και κατηγόρησαν τον Κόμερ για κομματισμό.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *