Ο δήμαρχος Άνταμς λέει ότι οι γονείς μπορεί να χρειαστεί να προσφερθούν εθελοντικά αφού αποκοπούν οι νέοι πράκτορες ασφάλειας στα σχολεία

Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς δήλωσε την Τρίτη ότι οι γονείς μπορεί να χρειαστεί να ενταθούν και να προσφερθούν εθελοντικά για να βοηθήσουν να διατηρηθούν ασφαλή τα σχολεία του Big Apple μετά την περικοπή εκατοντάδων πρόσφατα εκπαιδευμένων πρακτόρων ασφαλείας καθώς το κόστος της μεταναστευτικής κρίσης συνεχίζει να ακρωτηριάζει την πόλη.

«Θα κλίνουμε σε ομάδες γονέων και γονέων για να κάνουμε λίγη εθελοντική δράση», είπε ο Χίζονερ όταν ρωτήθηκε για τη νέα τάξη των 250 υπαλλήλων σχολικής ασφάλειας που καταργήθηκαν πρόσφατα εν μέσω των δημοσιονομικών δεινών της πόλης.

«Θα φτάσουμε στην ομάδα διαχείρισης κρίσεων», συνέχισε κατά τη διάρκεια μιας εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου στο Δημαρχείο. «Θα ασκηθούμε σε πολύ υψηλό επίπεδο για να γίνει αυτό σωστά».

Τα σχόλιά του ήρθαν μια ημέρα αφότου εκλεγμένοι αξιωματούχοι του Staten Island μίλησαν κατά της διοίκησης σχετικά με τις περικοπές των υπηρεσιών ασφαλείας – υποστηρίζοντας ότι οι τεράστιες δαπάνες για τη μεταναστευτική κρίση υπονόμευαν τώρα τις υπηρεσίες προς τους πολίτες της πόλης.

Ο Hizzoner είχε ήδη προειδοποιήσει νωρίτερα αυτό το έτος ότι όλες οι υπηρεσίες της πόλης ίσως χρειαστεί να περικόψουν 15% από τους προϋπολογισμούς τους ως απάντηση στο συνεχώς αυξανόμενο κόστος της μεταναστευτικής κρίσης, το οποίο υπολόγισε ότι θα επιστρέψει στην πόλη 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρία οικονομικά έτη.


Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς δήλωσε την Τρίτη ότι οι γονείς μπορεί να χρειαστεί να ενταθούν και να προσφερθούν εθελοντικά για να βοηθήσουν να διατηρηθούν ασφαλή τα σχολεία του Big Apple μετά την περικοπή εκατοντάδων πρόσφατα εκπαιδευμένων πρακτόρων ασφαλείας καθώς το κόστος της μεταναστευτικής κρίσης συνεχίζει να ακρωτηριάζει την πόλη.
AFP μέσω Getty Images

Ο Adams είχε δώσει σε όλα τα τμήματα μέχρι αυτόν τον μήνα να περικόψουν 5% από τους προϋπολογισμούς τους – και τους είπε να προετοιμαστούν για δύο επιπλέον γύρους, συνολικά για άλλο 10%, στο μέλλον.

Μιλώντας για τις επικείμενες περικοπές στον προϋπολογισμό, ο δήμαρχος απέφυγε μια ερώτηση για το αν ανησυχεί για την ασφάλεια των μαθητών στον απόηχο της κονσέρβας των νέων πρακτόρων.

Αντίθετα, έδειξε πώς τα σχολεία της Νέας Υόρκης απουσίαζαν από μαζικούς πυροβολισμούς.

«Είμαστε επιτυχημένοι, σε αντίθεση με άλλους δήμους, όπου έχουν πυροβολισμούς σε σχολικούς χώρους σε ορισμένες περιπτώσεις μαζικών πυροβολισμών», είπε ο Άνταμς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του.

«Δεν είχαμε ούτε έναν πυροβολισμό μέσα στο σχολείο μας εξαιτίας των πρακτόρων ασφαλείας του σχολείου και του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης».

Πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον Καγκελάριο των Σχολείων Ντέιβιντ Μπανκς για να «μετατοπίσει το προσωπικό όσο το δυνατόν περισσότερο» για να διασφαλίσει την ασφάλεια των μαθητών.


Πράκτορες σχολικής ασφάλειας που εργάζονται σε σχολείο του Staten Island.
Αυτή τη στιγμή εργάζονται περίπου 3.900 σχολικοί πράκτορες ασφάλειας στα δημόσια σχολεία του Γκόθαμ.
άσπρο

«Κάνουμε μια επαναξιολόγηση όταν έχουμε τα σχολεία υψηλής ανάγκης», είπε ο Άνταμς.

«Πρέπει να τα βγάλουμε όλα στο κατάστρωμα, αλλά με την ανησυχία μου για το ότι θα πέσουμε και θα κάνουμε τα σχολεία επισφαλή, δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψω να συμβεί αυτό».

Αυτήν τη στιγμή εργάζονται περίπου 3.900 σχολικοί πράκτορες ασφάλειας στα δημόσια σχολεία του Γκόθαμ — 25% λιγότεροι από ό,τι πριν από την πανδημία.

Οι ηγέτες του Staten Island τη Δευτέρα είχαν προτρέψει το Δημαρχείο και το NYPD να αποκαταστήσουν την τάξη των εκπαιδευμένων υπαλλήλων ασφάλειας των σχολείων, με τον πρόεδρο του Borough Vito Fossella να υποστηρίζει ότι έλεγαν εδώ και μήνες ότι το κόστος στέγασης μεταναστών δεν ήταν βιώσιμο.

«Πριν από περίπου ένα χρόνο, καθώς η μεταναστευτική κρίση στο καταφύγιο μεταναστών άρχισε να ξετυλίγεται και είπαμε ότι θα ήταν ….μη βιώσιμη και ότι αργά ή γρήγορα, οι εργατικοί άνθρωποι αυτής της κοινότητας θα υπέφεραν. Και (υποφέρουν)», είπε η Φοσέλα.

«Αν θέλετε να ξοδέψετε 12 δισεκατομμύρια δολάρια και να συνεχίσετε να ξοδεύετε 12 δισεκατομμύρια δολάρια για τη μεταναστευτική κρίση, ας είναι, αλλά μην τα πάρετε από τους εργατικούς ανθρώπους στο Staten Island».

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *