Ο δικαστής διατάζει το WeWork να βγάλει ρεκόρ για κατεστραμμένη μίσθωση στον ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης

Ένας δικαστής της Νέας Υόρκης ζήτησε από το WeWork, το οποίο κήρυξε πτώχευση αυτή την εβδομάδα, να συλλάβει «τραπεζικές κινήσεις, ακυρωμένες επιταγές, τραπεζικά εμβάσματα, αρχεία καταθέσεων, αποδείξεις αναλήψεων και τραπεζικά εμβάσματα» που φέρεται να προστατεύει από το 2010 σε μια φερόμενη εσκεμμένη κίνηση. να παραβιάσει μια μίσθωση στο Μανχάταν.

Η δικαστική απόφαση που έλαβε η The Post απειλεί να ανοίξει τις λειτουργίες της WeWork σε μια κίνηση που θα μπορούσε να δει άλλους ιδιοκτήτες να αισθάνονται εξαπατημένοι από τη μήνυση κατάθεσης του coworking – συμπεριλαμβανομένων περίπου 40 συμβάσεων στη Νέα Υόρκη που ανέφερε ότι το WeWork σκοπεύει να τερματίσει μετά την κατάθεση πτώχευσης.

Η ελάχιστα αντιληπτή απόφαση τον περασμένο μήνα από τον δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης Joel Cohen έρχεται χρόνια αφότου ο μεγιστάνας των ακινήτων Alex Sapir μήνυσε την WeWork για παραβίαση των όρων της συμφωνίας μίσθωσης στον 28όροφο πύργο του στο 261 Madison Ave.

Στη μήνυση του 2021, η οποία ζήτησε αποζημίωση 17 εκατομμυρίων δολαρίων, η Sapir ισχυρίστηκε ότι η WeWork έπαιζε ένα παιχνίδι κέλυφος που την είδε να ισχυρίζεται ότι «ανεπαρκής κεφαλαιοποίηση, συνένωση περιουσιακών στοιχείων και εκτροπή εταιρικών κεφαλαίων» που την άφησε ψευδώς ανίκανη να πληρώσει τους λογαριασμούς της. , σύμφωνα με δικαστική απόφαση.

Τώρα, ο δικαστής Κοέν προφανώς θέλει να δει πόσο ακριβές είναι το επιχείρημα της Sapir κατά της WeWork, η οποία αναζήτησε προστασία από την πτώχευση τη Δευτέρα μετά από μια μετεωρική άνοδο σε αποτίμηση 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων – και μια εξίσου μετεωρική πτώση.

Μια δικαστική απόφαση που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης τον περασμένο μήνα απαιτεί από την WeWork να παραδώσει οικονομικά αρχεία που φέρεται να προστατεύει από το 2010 σε μια σκόπιμη κίνηση παραβίασης της μίσθωσης στη λεωφόρο Madison 261 στο Μανχάταν.
AFP μέσω Getty Images
Ο Alex Sapir (φωτογραφία με την Emily Ratajkowski το 2016) — ο γιος του αείμνηστου δισεκατομμυριούχου της σοβιετικής εποχής Tamir Sapir — ήταν ο ιδιοκτήτης του WeWork στο 261 Madison Ave. Κατέθεσε αγωγή κατά της εταιρείας το 2021 ζητώντας αποζημίωση 17 εκατομμυρίων δολαρίων.
Άντριου Τοθ

Σε μια απόφαση του καλοκαιριού, ο Κοέν είπε ότι «Ο ενάγων (Sapir) έχει επικαλεστεί επαρκώς γεγονότα που, εάν αληθεύουν, θα υποστήριζαν ή θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τη διάτρηση του εταιρικού πέπλου», ανέφερε τότε το The Real Deal.

Ωστόσο, ακόμα κι αν ο Sapir εξασφαλίσει μια απόφαση υπέρ του, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων του The Sapir Organization θα μπορούσε να βρεθεί στο πίσω μέρος μιας πολύ μεγάλης σειράς πιστωτών μετά την έναρξη της διαδικασίας του Κεφαλαίου 11 από την WeWork.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που το δικαστήριο είδε μέσω της διαφανούς προσπάθειας του WeWork να απομονωθεί από τις διαπεραστικές αποκαλύψεις που αναμένουμε ότι θα αποδείξουν περαιτέρω αυτό που ισχυρίζονται τα αρχεία μας, ότι οι οντότητες της WeWork συνδύαζαν ελεύθερα κεφάλαια μεταξύ τους για να αποφύγουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις», είπε ο δικηγόρος της Sapir. στους Oved & Oved LLP, Terrence Oved και Darren Oved.

«Να είστε σίγουροι, το πτωχευτικό δικαστήριο δεν θα είναι καταφύγιο για αυτούς, καθώς θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την WeWork και τη Neumann μέχρι ο πελάτης μας να ανακτήσει ό,τι δικαιούται».

Στο καλύτερο σενάριο για τη Sapir – τον γιο του αείμνηστου δισεκατομμυριούχου Tamir Sapir – τα έγγραφα από το WeWork θα τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς του ότι η WeWork δεν λειτούργησε ως νόμιμη εταιρεία, αλλά αντίθετα ως μια «οντότητα κέλυφος (που) υποκεφαλαιοποιήθηκε με το πρόθεση αποφυγής υποχρεώσεων», υποστηρίζουν τα δικαστικά έγγραφα.

Ο Sapir, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η WeWork παραβίασε τους όρους της συμφωνίας μίσθωσης στον 28όροφο πύργο του στη Νέα Υόρκη, ισχυρίστηκε επίσης ότι η WeWork έπαιξε ένα παιχνίδι κέλυφος που την είδε να ισχυρίζεται ότι “ανεπαρκής κεφαλαιοποίηση, συνδυασμός περιουσιακών στοιχείων και εκτροπή εταιρικών κεφαλαίων” που την εγκατέλειψε. ψευδώς ανίκανη να πληρώσει τους λογαριασμούς της, σύμφωνα με δικαστική απόφαση.

Όλο αυτό το διάστημα, η άλλοτε υψηλών προδιαγραφών startup φαινομενικά είχε χρήματα. Στο αποκορύφωμά της, το WeWork υπερηφανευόταν για αποτίμηση 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Adam Neumann – ο οποίος αποπέμφθηκε από επικεφαλής το 2019 λόγω αναφορών σχετικά με την παράξενη συμπεριφορά του – φιλοξενούσε πολυτελείς, ποτισμένες υποθέσεις και φέρεται να φέρνει μπουκίτσες μαριχουάνας. τα ταξίδια του με ιδιωτικό τζετ.

Ο συνιδρυτής του WeWork, Άνταμ Νόιμαν, φιλοξένησε πολυτελείς, εμποτισμένες με ποτό υποθέσεις και φέρεται να έφερε κουβάρια μαριχουάνας στα ταξίδια του με ιδιωτικό τζετ κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διευθύνων Σύμβουλος. Εκδιώχθηκε το 2019 λόγω αναφορών για την παράξενη συμπεριφορά του.
REUTERS

Οι εκπρόσωποι του WeWork δεν απάντησαν αμέσως στο αίτημα του The Post για σχολιασμό.

Το WeWork έχει αποχωρήσει από μια σειρά μισθώσεων σε ολόκληρη τη χώρα τα τελευταία χρόνια και από τη Δευτέρα σκοπεύει να τερματίσει περίπου 70 μισθώσεις μόνο στη Νέα Υόρκη — συμπεριλαμβανομένων 40 συμβάσεων σε χώρο κοντά στην Union Square και στο Fulton Center.

Το WeWork έχει ήδη σταματήσει να λειτουργεί και έχει απομακρυνθεί από τους περισσότερους χώρους συνεργασίας από τους οποίους ήλπιζε να αποχωρήσει μετά την κατάθεση πτώχευσης, ανέφερε το Bloomberg, αν και δεν ήταν αμέσως σαφές εάν οι αποχωρήσεις έγιναν πριν ή μετά την έκφραση «ουσιαστικής αμφιβολία» για τη συνέχιση της λειτουργίας του τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του WeWork, έχει ακόμα 47 ανοιχτές τοποθεσίες συνεργασίας σε όλη τη Νέα Υόρκη.

Το 2021, η WeWork εγκατέλειψε τη μίσθωση στο συγκρότημα γραφείων του Ομίλου CIM στο Χόλιγουντ, όπου ενοικίαζε τα τρία τέταρτα των περισσότερων από 100.000 τετραγωνικών ποδιών της CIM, σύμφωνα με το The Real Deal.

Το κατάστημα ανέφερε ότι το WeWork έσκασε επίσης δύο ορόφους στο 25 West 45th St. στο Midtown Manhattan. Και το 2022, η WeWork έδωσε επίσης εγγύηση για μίσθωση για 112.000 τετραγωνικά πόδια χώρου σε ένα κτίριο στο Chicago Loop, σύμφωνα με το The Real Deal.

Η SoftBank – ο ιαπωνικός όμιλος τεχνολογίας που κατέχει περίπου το 60% της WeWork – επέλεξε τον βετεράνο ακινήτων Sandeep Mathrani ως Διευθύνοντα Σύμβουλο της WeWork το 2019 για να ανατρέψει την εταιρεία. Ο Μαθράνης παραιτήθηκε τον Μάιο.
REUTERS

Από το 2022, το WeWork είχε αναφερθεί 79 τοποθεσίες σε 39 χώρες, αν και τώρα διαθέτει μόλις 660 ευέλικτους χώρους εργασίας, ανά ιστότοπο του WeWork.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η WeWork βρέθηκε επίσης σε μια άλλη αναμέτρηση υψηλού κινδύνου με τον μεγάλο ιδιοκτήτη DivcoWest, ο οποίος ζητά 20 εκατομμύρια δολάρια σε μήνυση που κατατέθηκε στο Μανχάταν ισχυριζόμενος ότι η WeWork παραβίασε τη μίσθωσή της στο 311 W. 43rd του τιτάνα ακινήτων με έδρα το Σαν Φρανσίσκο τοποθεσία St.

Το εναρκτήριο λάκτισμα σε αυτό το νομικό χάος ήρθε όταν η WeWork απέτυχε να ανεβάσει το ενοίκιο του Δεκεμβρίου, ωθώντας την DivcoWest να τερματίσει γρήγορα τη μίσθωση. Ωστόσο, η Divco υποστηρίζει ότι η WeWork εξακολουθεί να οφείλει ενοίκιο για όλη τη διάρκεια της αρχικής συμφωνίας — που εκτείνεται μέχρι το 2032.

Η WeWork ανταπέδωσε, ισχυριζόμενη ότι είχε εκκενώσει τις εγκαταστάσεις. Ωστόσο, η DivcoWest ισχυρίζεται ότι ο ενοικιαστής δεν έδωσε ποτέ επίσημη ειδοποίηση για την αναχώρησή του. Επιπλέον, η αποτυχία της WeWork να αφαιρέσει την περιουσία της από τον χώρο δεν ευθυγραμμίζεται με τις ενέργειες μιας εταιρείας που παραδίδει τη μίσθωση, όπως υποστηρίζει η DivcoWest στην αγωγή της.

Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, ο βετεράνος ακίνητης περιουσίας Sandeep Mathrani ηγήθηκε της WeWork μετά την απομάκρυνση του Neumann και η SoftBank – ο ιαπωνικός τεχνολογικός όμιλος που κατέχει περίπου το 60% της WeWork και έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάκαμψή του – χρειαζόταν έναν διευθύνοντα σύμβουλο για να ανατρέψει την εταιρεία. .

Ωστόσο, ο Mathrani παραιτήθηκε τον Μάιο και ακολούθησε η αποχώρηση του CFO Andre Fernandez τον ίδιο μήνα.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *