Ο σερίφης της Καλιφόρνια σκίζει τον στόχο για παρέμβαση στην καταστολή της κλοπής καταστημάτων

Ένας σερίφης από την Καλιφόρνια εξαπέλυσε έναν καυστικό αγώνα κατά του Target, κατηγορώντας τον λιανοπωλητή ότι εμπόδισε τους μπάτσους να καταπολεμήσουν τις κλοπές καταστημάτων – ακόμη και όταν η αλυσίδα ζητά βοήθεια από τις αρχές.

Ο σερίφης Τζιμ Κούπερ της κομητείας Σακραμέντο της Καλιφόρνια είπε ότι εξοργίστηκε όταν η αλυσίδα εκπτώσεων με έδρα τη Μινεάπολη είπε στους ντετέκτιβ εγκλημάτων ιδιοκτησίας ότι «δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με υπόπτους μέσα στο κατάστημα».

«Δεν μπορούσαμε να βάλουμε χειροπέδες στους υπόπτους στο κατάστημα. και αν συλλαμβάναμε κάποιον, ήθελαν να τον επεξεργαστούμε έξω… πίσω από το κατάστημα… στη βροχή», εξοργίστηκε ο Κούπερ σε ένα μακροσκελή Χ ανάρτηση

«Μας είπαν ότι δεν ήθελαν να δημιουργήσουν μια σκηνή μέσα στο κατάστημα και να βάζουν τους ανθρώπους να τη βιντεοσκοπήσουν και να τη δημοσιεύσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», πρόσθεσε ο Κούπερ.. «Δεν ήθελαν αρνητικό Τύπο. Απίστευτος.”

Ο Κούπερ εξήγησε ένα περιστατικό στο Target όπου «οι βουλευτές παρακολούθησαν μια κυρία στην κάμερα να φέρνει τις δικές της τσάντες για ψώνια, να κατεβαίνει στο νησί του πλυσίματος του σώματος και να παίρνει ένα σωρό φυσικές πλύσεις σώματος. Μετά πήγε στην εξυπηρέτηση πελατών και τους επέστρεψε!».

Ο σερίφης Jim Cooper μοιράστηκε μια μακροσκελή ανάρτηση στο X όπου έπληξε τον Target επειδή εμπόδισε τους αστυνομικούς να εμποδίσουν την κλοπή λιανικής.
@SheriffJCooper / X

«Ο στόχος επέλεξε να μην κάνει τίποτα και απλώς το άφησε να συμβεί», έγραψε ο Κούπερ. «Ωστόσο, κατά κάποιο τρόπο, το κλείδωμα του αποσμητικού και η αύξηση των τιμών σε καθημερινά είδη που χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε είναι η καλύτερη απάντησή τους».

«Δεν λέμε στα μεγάλα λιανικά πώς να κάνουν τη δουλειά τους, δεν πρέπει να μας πουν πώς να κάνουμε τη δική μας».

Η Post ζήτησε σχόλια από τον Target και το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σακραμέντο.

Ο Κούπερ φαινόταν σοκαρισμένος που ο Target ζήτησε βοήθεια για την καταπολέμηση της κλοπής και στη συνέχεια ζήτησε από τις αρχές «να μην περάσουν χειροπέδες στους υπόπτους στο κατάστημα». «Δεν μπορώ να επινοήσω αυτά τα πράγματα», έγραψε.
Σερίφης Τζιμ Κούπερ / Facebook

Αμφισβητούμενες από πολιτικές που εμποδίζουν τους υπαλλήλους να εμπλακούν με κλέφτες καταστημάτων, άλλες μεγάλες αλυσίδες, όπως η CVS και η Walgreens, έχουν καταφύγει στο κλείδωμα των καθημερινών αντικειμένων σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν την αχαλίνωτη κλοπή.

Η τάση κάνει ορισμένους αγοραστές να ανησυχούν ότι οι μέρες των γρήγορων ταξιδιών στο κατάστημα έχουν τελειώσει.

Η Δρ Έμιλι Λονγκ, πλαστικός χειρουργός με έδρα τη Βοστώνη, προσπάθησε πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να περιμένει στο Target για να πάρει προϊόντα ομορφιάς που ήταν κλεισμένα πίσω από μια γυάλινη θήκη.

«Η εποχή του Target runs τελείωσε επίσημα γιατί πείτε μου γιατί μου πήρε πάνω από μία ώρα για να αγοράσω μια τσάντα με αντικείμενα», δημοσίευσε η Λονγκ σε ένα βίντεο του TikTok νωρίτερα αυτόν τον μήνα που συγκέντρωσε πάνω από 3,5 εκατομμύρια προβολές προτού το κατεβάσει.

«Προφανώς τώρα το Target μου κλειδώνει τα βασικά αντικείμενα», είπε, προσθέτοντας ότι το πλύσιμο του σώματος, το αποσμητικό και τα ξυράφια της ήταν σφιχτά βιδωμένα.

Καθώς η κάμερά της κοίταζε τις σειρές αντικειμένων πίσω από ένα γυάλινο δοχείο, η Λονγκ πρόσθεσε: «Ιδού ο δυστοπικός εφιάλτης που είναι ο στόχος μου».

Δημοσιογράφοι από το ερευνητικό πρακτορείο Inside Edition πήγαν για ψώνια σε πέντε Targets της περιοχής της Νέας Υόρκης για να δουν πόσο χρόνο χρειάζεται για να λάβουν βοήθεια από τους υπαλλήλους για να ανακτήσουν προϊόντα που είναι κλειδωμένα πίσω από υποθέσεις αντικλεπτικής προστασίας.

Σε ένα διάδρομο γεμάτο με βιταμίνες σε ένα κατάστημα Target στο Μανχάταν, η δημοσιογράφος της Inside Edition Lisa Guerrero είπε ότι περίμενε 10,5 λεπτά για να ξεκλειδώσει ένας υπάλληλος το αντικλεπτικό φράγμα. Χρειάστηκε να ζητήσει βοήθεια τρεις φορές – και να περιμένει επτά λεπτά – προτού εμφανιστεί ένας υπάλληλος του Target.

«Και τότε το κλειδί τους δεν λειτούργησε καν», είπε ο Γκερέρο, ο οποίος έπρεπε να περιμένει ακόμη περισσότερο για να πάρει το σωστό κλειδί η υπάλληλος πριν προλάβει να πάρει ένα σωληνάριο οδοντόκρεμα από το ράφι.

Η κίνηση του Target να κλειδώνει καθημερινά αντικείμενα μπορεί να εξυπηρετεί έναν σκοπό για την καταπολέμηση της κλοπής, αλλά έχει απογοητευμένους καθημερινούς αγοραστές που δεν είναι έτοιμοι να κλέψουν επειδή πρέπει να περιμένουν τη βοήθεια των υπαλλήλων για να ξεκλειδώσουν αντικείμενα πίσω από αντικλεπτικές θήκες.
Helayne Seidman

Το Crime-battered Target δήλωσε νωρίτερα αυτό το έτος ότι αναμένεται να πληγεί έως και 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του λόγω «κλοπής και οργανωμένου εγκλήματος».

Η αλυσίδα εκπτώσεων «φθηνή-κομψή» είπε ότι τα κέρδη της θα συμπιεστούν κατά «500 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από ό,τι είδαμε πέρυσι» – όταν η εταιρεία έχασε έως και 800 εκατομμύρια δολάρια από τη «συρρίκνωση του αποθέματος».

«Ενώ υπάρχουν πολλές πιθανές πηγές συρρίκνωσης των αποθεμάτων, η κλοπή και το οργανωμένο λιανικό έγκλημα είναι ολοένα και πιο σημαντικοί οδηγοί του ζητήματος», ανέφερε η εταιρεία. «Κάνουμε σημαντικές επενδύσεις σε στρατηγικές για να αποτρέψουμε αυτό να συμβεί στα καταστήματά μας».

Η αλυσίδα με έδρα τη Μινεάπολη κλείδωσε ακόμη και τα εσώρουχα, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του Inside Edition, Λίζα Γκερέρο, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο Target σε ένα φυλάκιο στο Μανχάταν.
Getty Images

Η συρρίκνωση αποθέματος είναι ένας βιομηχανικός όρος που αναφέρεται σε λιγότερα προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια του από αυτά που αναφέρονται στον κατάλογο αποθεμάτων του.

Δεν υπάρχει εθνική πολιτική για τον τρόπο αντιμετώπισης της κλοπής καταστημάτων, αν και πολλοί εργοδότες έχουν ενθαρρύνει το προσωπικό να μην κάνει τίποτα σε μια προσπάθεια να τους κρατήσει μακριά από το κακό.

Η Lululemon έγινε πρωτοσέλιδο αυτό το καλοκαίρι, όταν απέλυσε δύο υπαλλήλους επειδή δεν τήρησαν την «πολιτική μηδενικής ανοχής» του λιανοπωλητή ενδυμάτων γιόγκα για παρέμβαση σε μια ληστεία.

Μία από τις εργάτριες με τσεκούρι, η Τζένιφερ Φέργκιουσον, είπε ότι μόλις συμβεί μια ληστεία, οι υπάλληλοι λαμβάνουν οδηγίες να «σαρώσουν έναν κωδικό QR. Και αυτό είναι αυτό. Μας είπαν να μην το βάλουμε σε καμία σημείωση, γιατί αυτό μπορεί να τρομάξει άλλους ανθρώπους. Δεν πρέπει να καλέσουμε την αστυνομία, δεν πρέπει πραγματικά να μιλήσουμε για αυτό».

Ένα viral βίντεο έδειξε το περιστατικό κλοπής που οδήγησε τον Ferguson να απολυθεί, όπου τρεις μασκοφόροι λήστεψαν κατάφωρα ένα κατάστημα Lululemon στην περιοχή της Ατλάντα.

Η Target αναμένεται να πληγεί έως και 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω «κλοπής και οργανωμένου εγκλήματος».
ZUMAPRESS.com

Φορώντας φούτερ με τις κουκούλες τραβηγμένες πάνω από τα κεφάλια τους, καταγράφηκαν να περνούν τα ακριβά αθλητικά ρούχα της Lululemon από τραπέζια και βιτρίνες.

Οι λεηλάτες – που φέρεται να είχαν χτυπήσει το κατάστημα σχεδόν δεκάδες φορές στο παρελθόν – στάθηκαν στιγμιαία στην πόρτα του καταστήματος και κοίταξαν τις γυναίκες πριν πηδήξουν ξανά μέσα για να αρπάξουν πολλά ακόμη ζευγάρια κολάν.

“Σοβαρά? Βγες έξω», ακούγεται ο Φέργκιουσον να φωνάζει απογοητευτικά στους ληστές, οι οποίοι κάνουν ένα beeline έξω από το κατάστημα.

Οι κλέφτες είχαν επίσης στοχοποιήσει επανειλημμένα ένα κατάστημα Lululemon στο Άνω Μανχάταν στο Μπρόντγουεϊ απέναντι από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια το 2021. Μεταξύ 2 Ιανουαρίου και 17 Ιανουαρίου έκλεψαν συνολικά 5.376 δολάρια σε εμπορεύματα, είπε η αστυνομία.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *