Ο τρίτος χρόνος της προεδρίας του Μπάιντεν πρόκειται να γίνει ακόμη χειρότερος

Ο τρίτος χρόνος της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν ήταν βάναυσος. Και πρόκειται να γίνει πολύ χειρότερο — με πολύ προσωπικό τρόπο.

Σε μια εποχή βαθιάς πόλωσης, οι Αμερικανοί όλων των πολιτικών πεποιθήσεων είναι ενωμένοι στην απόρριψη των οικονομικών πολιτικών του Μπάιντεν. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 70% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η χώρα οδεύει σε λάθος κατεύθυνση και η πλειοψηφία εκτιμά την οικονομία ως φτωχή.

Η πολιτική του για τα ανοιχτά σύνορα προκαλεί συναγερμό ασφαλείας στο FBI και προκαλεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα σε πόλεις που διοικούνται από συναδέλφους του Δημοκρατικούς.

Πέρα από τις αποτυχίες της πολιτικής του, η ψυχική και σωματική πτώση του προέδρου είναι τόσο έντονη που οι περισσότεροι ψηφοφόροι δεν θέλουν να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία, συμπεριλαμβανομένης της πλειοψηφίας του κόμματός του.

Στη συνέχεια, υπάρχουν οι δύο περιφερειακοί πόλεμοι που θα μπορούσαν να ξεσπάσουν σε παγκόσμιες συγκρούσεις. Παρόλο που ηγείται της μακράς, δαπανηρής υποστήριξης της Δύσης προς την Ουκρανία ενάντια στη ρωσική εισβολή, ο Μπάιντεν αναγκάστηκε να βοηθήσει το Ισραήλ να καταστρέψει τη Χαμάς, μια στάση που διχάζει το κόμμα του και οδηγεί σε ένα συγκλονιστικό κύμα αντισημιτισμού στο εσωτερικό.

Η συντριβή των κρίσεων είναι κάτι παραπάνω από αρκετό για οποιονδήποτε 80χρονο πρόεδρο που αντιμετωπίζει μια εξαντλητική εκστρατεία επανεκλογής, όπου μια δημοσκόπηση των New York Times τον έδειξε να ακολουθεί τον Ντόναλντ Τραμπ σε πέντε από τις έξι πολιτείες πεδίου μάχης.

Και τώρα έρχεται η απειλή που χτυπά πιο κοντά στο σπίτι: Ο πρόεδρος πιθανότατα θα παραπεμφθεί από τους Ρεπουμπλικάνους για τη συμμετοχή του σε διεφθαρμένα σχέδια επιρροής της οικογένειάς του.

Όλα τα κοτόπουλα του Μπάιντεν επιστρέφουν σπίτι για να ξεκουραστούν — την ίδια στιγμή.

Η διαπίστωση του Comer

Η ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας από τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζέιμς Κόμερ από το Κεντάκι ότι κάλεσε τον γιο του προέδρου Χάντερ και τον αδελφό του, Τζιμ Μπάιντεν, και άλλους συγγενείς, δείχνει ότι η έρευνα έχει εισέλθει σε νέα φάση.

Αν και ο Comer δεν έκρυψε εξαρχής ότι στόχευε τον πρόεδρο, η απαίτηση για μαρτυρίες και έγγραφα από συγγενείς και πρώην συνεργάτες της οικογένειας βάζει έναν ξεκάθαρο στόχο στην πλάτη του Μπάιντεν.

Λες και έχει ολοκληρωθεί το προκαταρκτικό στάδιο και η τελική πράξη πρόκειται να ξεδιπλωθεί.

Το προηγούμενο για τις νέες κλήσεις ήταν η ανακάλυψη δύο επιταγών που γράφτηκαν στον Τζο από τον αδελφό Τζιμ και τη σύζυγο του Τζιμ, τη Σάρα. Η μία επιταγή ήταν για 200.000 $, μια άλλη ήταν για 40.000 $, και οι δύο περιείχαν τις λέξεις «εξόφληση δανείου» στο χώρο σημειώσεων.

Οι μεταφορές ήρθαν στον Τζο μέσα σε λίγες μέρες από τη στιγμή που η οικογένεια έλαβε μεγάλες πληρωμές από πελάτες που περνούσαν από μια μπερδεμένη σειρά τραπεζικών λογαριασμών που προφανώς είχαν σχεδιαστεί για να κρύβουν την πηγή και τους τελικούς παραλήπτες των χρημάτων.

Ένας από τους πελάτες, ένας κινεζικός όμιλος ενέργειας, έστειλε 5 εκατομμύρια δολάρια σε έναν κοινό λογαριασμό που ελέγχεται από τον Χάντερ Μπάιντεν και έναν Κινέζο υπήκοο. Τα χρήματα έφτασαν μέρες αφότου ο Χάντερ είπε σε ένα μήνυμα WhatsApp το 2017 σε έναν ηγέτη της εταιρείας ότι καθόταν δίπλα στον πατέρα του και και οι δύο δεν θα ξεχνούσαν ποτέ την αποτυχία αποστολής των χρημάτων, τα οποία ο Χάντερ ισχυρίστηκε ότι οφείλονταν για προηγούμενη δουλειά.

Σύμφωνα με τον Comer, αμέσως μετά την προσγείωση των 5 εκατομμυρίων δολαρίων, 400.000 δολάρια μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό που ανήκει στον Hunter.

Στη συνέχεια έστειλε 150.000 δολάρια σε έναν άλλο λογαριασμό που ελέγχεται από τον Τζιμ και τη Σάρα Μπάιντεν.

Σύντομα έβγαλε 50.000 δολάρια σε μετρητά, τα κατέθεσε στον προσωπικό λογαριασμό όψεως της ίδιας και του Τζιμ και μέρες αργότερα έκοψε μια επιταγή στον Τζο Μπάιντεν για 40.000 δολάρια.

Το ποσό, που αντιπροσωπεύει το 10% των 400.000 δολαρίων του Χάντερ, ταιριάζει με το ποσοστό της συμφωνίας που λέγεται ότι κρατούσε κρυφά ο Χάντερ για τον «μεγάλο τύπο».

Ο Comer, ο οποίος χλευάζει τον ισχυρισμό ότι και οι δύο επιταγές στον Joe ήταν αποπληρωμές δανείων, απαίτησε από τον Λευκό Οίκο να προσκομίσει έγγραφα «που διευκρινίζουν τη φύση αυτής της πληρωμής και εάν όλα τα ισχύοντα έγγραφα και οι καταθέσεις της IRS έγιναν σωστά».

Δεν πήρε καμία απάντηση, αλλά ο Comer έκανε το πιο σημαντικό σημείο: Ακόμα κι αν οι πληρωμές επρόκειτο να καλύψουν δάνεια, θα αποδείκνυαν την καρδιά της υπόθεσης παραπομπής – ότι ο πρόεδρος επωφελήθηκε άμεσα από τα σχέδια της οικογένειάς του για να πουλήσει το «εμπορικό σήμα» του.

Μέχρι στιγμής, η έρευνα έχει βρει 20 εταιρείες κέλυφος, οι περισσότερες από τις οποίες δημιουργήθηκαν όταν ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος.

Προσδιόρισε επίσης 24 εκατομμύρια δολάρια που πήρε η οικογένεια και οι συνεργάτες για πέντε χρόνια από ξένους υπηκόους στην Κίνα, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Ρουμανία και το Καζακστάν.

Και πάλι, οι περισσότερες από αυτές τις πληρωμές αφορούσαν εργασία που φαινομενικά είχε γίνει κατά τη διάρκεια της αντιπροεδρίας του Τζο, ακόμα κι αν λάμβανε κάποιες πληρωμές όταν ήταν ιδιώτης, ξεκινώντας από το 2017.

Πληροφορίες του Μπάιντεν του Πεκίνου

Όπως έχω σημειώσει, ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping, με τον οποίο ο Μπάιντεν έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί την Τετάρτη, γνωρίζει περισσότερα για τις μεταφορές του Τζο από την Κίνα και για κάθε κουντ προ κβο από τους Αμερικανούς.

Ο Comer το θέτει ως εξής: Παίρνοντας κινεζικά κεφάλαια, «ο Τζο Μπάιντεν εκτέθηκε σε μελλοντικό εκβιασμό και έβαλε τα συμφέροντα της Αμερικής πίσω από τη δική του επιθυμία για χρήματα».

Η έρευνα χαρακτηρίζεται ως «προκαταρκτική έρευνα παραπομπής», η οποία της δίνει περισσότερη εξουσία από μια τακτική κλήτευση του Κογκρέσου για να εξαναγκάσει έγγραφα και μαρτυρίες.

Το επόμενο βήμα θα ήταν μια επίσημη διαδικασία παραπομπής, η οποία συνήθως οδηγεί σε άρθρα παραπομπής και ψηφοφορία σε πλήρη Βουλή.

Οι Δημοκράτες στο πάνελ του Comer, απελπισμένοι να αποφύγουν εκείνη τη στιγμή, ήταν σχεδόν κωμικοί στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν τον πρόεδρο. Ο εκπρόσωπος Τζέιμι Ράσκιν από το Μέριλαντ επέμεινε ακόμη και ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Τζο «δεν επωφελήθηκε από τα επιχειρηματικά εγχειρήματα των μελών της οικογένειάς του».

Αυτό είναι στην πραγματικότητα το αντίθετο από αυτό που δείχνουν τα στοιχεία, αλλά η προσπάθεια δείχνει πόσο λίγοι Δημοκρατικοί πρέπει να συνεργαστούν καθώς το ένα ψέμα Μπάιντεν θρυμματίζεται μετά το άλλο.

Θυμηθείτε ότι, μια φορά κι έναν καιρό, ο πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε συζητήσει ποτέ μαζί του την επιχείρηση του γιου του. Όταν οι φωτογραφίες και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον φορητό υπολογιστή του Χάντερ απέδειξαν το αντίθετο, ο Λευκός Οίκος υποχώρησε στον ισχυρισμό ότι ο πρόεδρος «δεν είχε καμία σχέση» με τον γιο του.

Αυτό είναι ένα γέλιο, λες και οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να συνάψουν μια συμφωνία συνεργασίας πατέρα-γιου για να υποστηρίξουν την υπόθεσή τους.

Ο Χάντερ, αντιμέτωπος με ομοσπονδιακή κατηγορία όπλων και δύο φορολογικές κατηγορίες μετά από μια επαίσχυντη πενταετή έρευνα που προσπάθησε να ακυρώσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μπορεί να έχει κάποια επιτυχία στην καθυστέρηση της κατάθεσης και της παραγωγής εγγράφων λόγω της εκκρεμούς δίκης του.

Αυτό είναι ίσως το πιο κοντινό πράγμα στα καλά νέα που θα λάβει ο Τζο Μπάιντεν, αλλά δεν θα είναι σχεδόν αρκετό για να τον προστατεύσει από την αλήθεια.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *